Skip to content

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική δράση που σχεδίασε το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία απευθύνονταν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ειδικότερα, κατά το προηγούμενο τριήμερο (31/5-2/6/2023), 220 συνολικά μαθητές 12 διαφορετικών νηπιαγωγείων των Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε να μάθουν να κινούνται με ασφάλεια στο δρόμο. Ο ειδικός τάπητας κυκλοφορίας και το οπτικοακουστικό υλικό που χρησιμοποιήθηκαν κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών.
Ακόμη πιο έκδηλος όμως ήταν ο ενθουσιασμός τους, όταν κλήθηκαν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν, μπαίνοντας στο ρόλο του οδηγού ειδικών αμαξιδίων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών. Στο τέλος, προκειμένου να θυμούνται αυτή την εμπειρία αλλά και τα όσα έμαθαν, οι μαθητές έλαβαν ως αναμνηστικό ένα παιδικό μπλουζάκι, με μήνυμα για τη σημασία της χρήσης της προστατευτικής ζώνης!

Σημειώνεται ότι η καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς, από μικρή ακόμα ηλικία, συνιστά βασική προτεραιότητα των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Δείτε εδώ και άλλες δράσεις του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.