Skip to content

Μια ανάσα από το 2022 και όλοι ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετίσουμε το 2021. Ένα δύσκολο χρόνο υπομονής, δοκιμασίας και αναμέτρησης με τις δυνάμεις μας…. Προσδοκούμε και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε μία αναπροσαρμογή καταστάσεων, συνθηκών και αποτελεσμάτων για να ισορροπήσουμε και για να αναθαρρήσουμε από τα  πολύ δύσκολα που είναι ορατά από όλους μας….

Η προστασία της δημόσιας υγείας και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι το ζητούμενο… Η «όμικρον» καλπάζει με άγνωστες επιπτώσεις και απρόβλεπτη απειλητική ταχύτατα εξάπλωσης… Το ζητούμενο τα νέα μέτρα για τα νέα δεδομένα με μία αλφαβητική αναπροσαρμογή που μοιάζει να μην έχει τέλος…

Εκπλήξεις μεταλλάξεων χτυπούν το καμπανάκι και το παγκόσμιο σύστημα υγείας αναστενάζει και η χώρα μας αναστενάζει διπλά με δεδομένα τα γεγονότα τα οποία καθημερινά καταγράφονται….

Ανησυχούμε και από την άλλη γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα  και ταυτόχρονα καρδιοχτυπούσαμε  για το αύριο και για το εάν θα διαφοροποιηθούν τα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά….

Ζούμε όλοι καταστάσεις παραφροσύνης… Ουρές στις Τράπεζες ουρές για πληρωμές έλεγχοι παντού… διπλές μάσκες, μάσκες παντού και συνεχίζουμε με φόρα…

Έλεγχοι, έλεγχοι… κάποιες φορές και στα όρια του παραλογισμού…. Έχεις ηλεκτρονική καταχώρηση  ζητούν και έγγραφο έντυπο, έχεις έντυπο ζητούν και ηλεκτρονική καταχώρηση… Απαιτήσεις που ικανοποιούνται στα μέτρα του δυνατού  αφού στις ουρές δεν είναι αθλητικοί τύποι να τρέξουν τις διαδικασίες αλλά και πολύ ηλικιωμένοι παππούδες και γιαγιάδες με μπαστουνάκια αφού δεν έχουν όλοι υποστηρικτικό οικογενειακό μηχανισμό για να τους στηρίξει στις νέες καταστάσεις…

Είμαστε όλοι με το χέρι στην τσέπη να πληρώνουμε τα πάντα σε μία τσέπη που έχει φτάσει να μην έχει περιεχόμενο αλλά οι απαιτήσεις δεν έχουν τελειωμό…

Οι καταστηματάρχες αγωνιούν βλέποντας του μειωμένους τους τζίρους και αν δεν στηριχθούν, τα λουκέτα είναι προ των πηλών αφού δεν επαρκούν τα έσοδα να καλύψουν τις ανάγκες….

Περιμένουμε σε λίγες μέρες το 2022 όμως ούτε καμινάδες έχουμε όλοι για να μας φέρει τα δώρα ο Άγιος Βασίλης… ούτε δένδρο στολισμένο για να μας τα βάλει από κάτω… αφήστε που οι άνθρωποι που αγωνιούν είναι τόσοιπολλοίπου η ταχύτητα διανομής που το έλκηθρο έχει αμφισβητούμενων αποθεμάτων αποκατάστασης  δεν μπορεί να θεραπεύσει αυτή την οικονομική ασθένεια ….

Στοχεύουμε τον κορονοϊό τις αλφαβητικές εκδοχές του την αποτελεσματικότητα εμβολίων και φαρμάκων στα νέα δεδομένα και κρατάμε την ανάσα μας για το ποιο μάγουλό μας θα λάβει πρώτο την κατραπακιά που είναι δεδομένο ότι θα την λάβουν και τα δύο….

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθηλωμένη  στοχεύει στην υποχρεωτικότητα και με φτωχή αλληλεγγύη στήριξης των νοικοκυριών των κρατών μελών σε μία έκτακτη ανάγκη στρέφει το πρόσωπο από ανθρώπους που δεν έχουν ούτε τα βασικά για να ζήσουν πόσο μάλλον να πληρώσουν τις υποχρεώσεων τους.

Κατά τα άλλα τα Χριστούγεννα προκαλούν θλίψη και θέλουν να τα καταργήσουν και ούτε που τους πέρασε από το μυαλό στην Ε.Ε να αυξήσουν παροχές και στήριξη στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και δεν είναι απλά νούμερα σε ένα χαρτί. Είναι άνθρωποι ζωντανοί όμως, προς το παρόν, με αισθήματα, με προσωπικότητα και με αξία και ας μην  συσκέπτονται  για το «κοινό καλό» στις πολυτελείς αίθουσες συνεδριάσεων αλλά έχουν ένα μικρό φτωχικό σπίτι με αυλή…

Έχουμε τα κρούσματα του κορονοϊού έχουμε ασθενείς και θανάτους αλλά υπάρχουν και άλλες εκδοχές επιπτώσεων αφού το χαμηλό εισόδημα προκαλεί στεναχώρια και αυτό επηρεάζει ποικιλότροπα τους ανθρώπους που δεν βλάπτονται από την μεταδοτικότητα του κορονοϊού όμως και η καρδιά αλλά και όλος τους ο οργανισμός θα παρουσιάσει προβλήματα…

Εκτός και δεν μας ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα και αφεθήκαμε στην πανδημία και τις αποχρώσεις της και δεν προχωράει όπως πρέπει η γενικότερη σφαιρική αντιμετώπιση καταστάσεων που αφορούν τους λαούς….

Πιάστηκαν οι ηγέτες αδιάβαστοι και φαίνεται ότι οδηγούνται σε αποφάσεις υπό το καθεστώς πανικού.. Κάποιες φορές φαίνεται στα μάτια τους αυτός ο φόβος που ο επαγγελματισμός τους προσπαθεί όπως νομίζουν,επιδέξια να καλύψει….

Με την «όμικρον»  να καλπάζει και στη χώρα μας συζητάμε για αναπροσαρμογές μέτρων για άμεση εφαρμογή τους για νέο σκηνικό…..

Ο Θεός να βάλει το χέρι του… εκτός και αφού δεν αποφασίζουμε εμείς να παρέμβουμε αποτελεσματικά στα επίγεια επιθυμούμε να μην μας χαλάσει την βολή και η Θεία παρέμβαση όπως με τον Εορτασμό των Θεοφανίων και τον Αγιασμό των Υδάτων ….

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.Ελπίδα όλων μας το 2022 να φέρει αρμονία μία κανονική ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.Η απλότητα είναι αυτή που έχει το πολύ και αρκεί μία βόλτα με ανθρώπους που αγαπάμε για να μας δώσει τη δύναμη για να αγωνιστούμε για όλα όσα θα έρθουν.

Εύχομαι ολόψυχα να ζήσουμε μία πραγματικά ευλογημένη χρονιά για όλους μας. Το 2022 να κυλίσει χωρίς αλφαβητικές αναπροσαρμογές πανδημιών αλλά να είναι κοντά μας ως μία χρονιά παροχών σε όλα τα επίπεδα….

Γράφει:

η Χριστίνα Μπίζα