Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο Μητροπολίτης Άρτας

ignatios2Την παραίτησή του από το αξίωμα του Μητροπολίτη Άρτας υπέβαλε ο κ. Ιγνάτιος Δ΄.

Την επιστολή παραίτησης, ανέγνωσε στα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, πρόκειται για προσωπική επιλογή, χωρίς να υπάρχει κάποιο ζήτημα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος Δ’, κατά κόσμο Νικόλαος Αλεξίου, γεννήθηκε το 1945 στην Καστανιά Άρτης.

Τις Γυμνασιακές του σπουδές περάτωσε στην Άρτα. Το 1964 εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1969.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1971 και Πρεσβύτερος το 1974 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο Γ΄.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης κατά τα έτη 1971 ως 1988, οπότε εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης.

Τεράστιο κοινωνικό και πνευματικό έργο

Ο κ.κ. Ιγνάτιος είχε τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, το οποίο γινόταν ελάχιστα ή και καθόλου γνωστό στους περισσότερους, καθώς ο χαρακτήρας του, όπως λέει και η τοπική κοινωνία, διακρίνονταν από μεγάλη αγάπη, σεμνότητα και ταπεινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετές φορές μέσα στο μήνα επισκεπτόταν φτωχές οικογένειες του νομού, χωρίς να το μαθαίνει κανείς και βοηθούσε με κάθε τρόπο, δίνοντας ακόμη και μέρος του μισθού του.

Στο επίσημο έργο του συγκαταλέγονται, το Γηροκομείο της πόλης που έχει βραβευτεί για την προσφορά του από τους Προέδρους της Δημοκρατίας και δεκάδες φορείς, η λειτουργία των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης που φιλοξενούσαν εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις διαμονής και αθλητισμού, η διανομή τροφίμων και τα συσσίτια για τους άστεγους και απόρους της πόλης και η λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου.

Επίσης, ίδρυσε βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης, επισκεύασε και κατασκεύασε εκκλησίες σε όλο το νομό, μεταξύ αυτών και τον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στο κέντρο της πόλης και ανακαίνισε το Πνευματικό Κέντρο της πόλης, δίνοντάς του σύγχρονο χαρακτήρα.

Ιεράρχης με διορατικότητα και πνευματικό χάρισμα είχε και τεράστιο πνευματικό έργο, καθώς βρισκόταν δίπλα σε όλους τους πολίτες της Άρτας, τους οποίους στήριζε στις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση, επισκεπτόμενος συχνά όλα τα χωριά από τα ορεινά μέχρι τον κάμπο του νομού. Ιδιαίτερα αγαπητός ήταν και σε όλους τους ιεράρχες της Συνόδου με καθαρή φωνή στην Ιεραρχία, ενώ απολάμβανε και του σεβασμού του πολιτικού κόσμου της χώρας αλλά και των τοπικών αρχόντων.

 

Πηγή: www.newpost.gr