Skip to content

Με αφορμή τον μήνα Σεπτέμβριο, Παγκόσμιο μήνα για την Άνοια, το Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών σας ενημερώνει ότι λειτουργεί από τον Ιανουάριο 2020, τον «Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια»  που στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της άνοιας, την υποστήριξη των πασχόντων του Δήμου μας, την ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους ενώ παράλληλα προσφέρει εκπαίδευση και υποστήριξη των φροντιστών των ατόμων με άνοια.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός παρέχει στα άτομα με άνοια πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας φροντίδα ώστε να νιώθουν ενσωματωμένοι, με δυνατότητα συμμετοχής, επιλογής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους. 

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός έχει ασχοληθεί με την αξιολόγηση ενηλίκων που έχουν απευθυνθεί σ’ αυτόν είτε προληπτικά είτε έχοντας διαγνωσμένο πρόβλημα άνοιας, καθώς επίσης και με την ενίσχυση των φροντιστών των ατόμων αυτών που σηκώνουν μεγάλο φορτίο.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν απευθυνθεί στον Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας, τηλεφωνικά για πληροφορίες που αφορούν την λειτουργία του, είναι 375 άτομα, αξιολογήθηκαν 163 άτομα, ενώ παραπομπή για συνεδρίες με ψυχολόγο πραγματοποιήθηκαν σε 8 άτομα και στους συνοδούς αυτών.

Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» θα συνεργαστεί με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Νευρολογική Κλινική του Π.Ν.Ι. καθώς και με το Κέντρο Ημέρας Άνοιας – ΕΨΕΠ Ιωαννίνων, για την καλύτερη υποστήριξη των ατόμων που απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Σταθμό μας.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί καθημερινά 09:00-13:00 στο 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, (Α. Ζίννη 12 – πλησίον Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής), τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού είναι 2651023239 και 2651054266.

Πηγή: www.epirus-tv-news.gr