Skip to content

Α) Ο προαύλιος χώρος του ναού της Παρηγορήτισσας παραχωρήθηκε για την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου από την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, η οποία είναι η κατά νόμων αρμόδια.

Β) Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται παγκοσμίως ένα αριστούργημα της λογοτεχνίας και μια από τις εξοχότερες αντιπολεμικές τραγωδίες που έχουν γραφτεί ποτέ, έχει δε παρουσιαστεί με τεράστια απήχηση σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Γ) Δεν υπάρχει κανείς στην Ελλάδα, που να θεωρεί ότι θα πρέπει να απαρνηθούμε τους αρχαίους προγόνους μας και την πολιτισμική τους κληρονομιά.

Δ) Η συγκεκριμένη παράσταση, διδάχθηκε στο χώρο με πολύ μεγάλο σεβασμό τόσο ως προς το πολιτισμικό περιβάλλον, όσο και προς τους θεατές και τις θεάτριες, από τους οποίους και τις οποίες ουδείς και ουδεμία προσεβλήθη.

Ε) Ο Σύλλογός μας, ακολουθώντας τους νόμους της χώρας μας δεν διανοήθηκε ούτε μπορεί να διανοηθεί ότι μπορεί να προβεί σε λογοκρισία οποιασδήποτε πολιτιστικής δημιουργίας, ιδιαίτερα όταν αυτή (ανεξάρτητα από τις όποιες αντιλήψεις μεμονωμένων) γίνεται με όρους καλαισθησίας και σεβασμού στο κοινό.

 

Από το Δ.Σ.
του Συλλόγου