Ψηφιακή μαστογραφία – Μία ασφαλής εξέταση που δεν πρέπει να αμελεί καμία γυναίκα

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι μία από τις πλέον σημαντικές εξετάσεις, που η κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει οπωσδήποτε μία φορά τον χρόνο από την ηλικία των 35 και μετά. Είναι μία ασφαλής εξέταση που πλέον γίνεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε πολύ εξελιγμένα μηχανήματα και με πολύ χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας.

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος για τη διάγνωση και τη πρόγνωση του καρκίνου του μαστού που πλέον στις μέρες μας μπορεί να θεραπευτεί πλήρως σε πρώιμο στάδιο.

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι μία απλή ακτινολογική εξέταση, η οποία μελετάει την φυσιολογική αρχιτεκτονική του μαστού και μπορεί να διαγνώσει την ανάπτυξη ενός όγκου αλλά και να βρει πιθανές μικροτιτανώσεις που αποτελούν πρόβλημα.

Με την μαστογραφία είναι δυνατό να ληφθούν από διαφορετικές γωνίες όλα τα μέρη του στήθους, χωρίς η γυναίκα να υποβληθεί σε μεγάλη ακτινοβολία. Ο μαστός πιέζεται καθώς έτσι γίνεται καλύτερη η διάγνωση. Η πίεση αυτή δεν επιφέρει πόνο, παρά μόνο την αίσθηση της πίεσης εκείνη την στιγμή.

Τι μπορεί να υποδηλώσει καρκίνο του μαστού;

Είναι αναγκαία η αναγνώριση των συμπτωμάτων, οπότε μπορούμε να πούμε τα πιο βασικά σημεία, τα οποία είναι:

  • Ψηλαφητές μάζες σε διάφορα μεγέθη
  • Αλλαγές στο σχήμα του μαστού
  • Έκκριμα από τη θηλή είτε διάφανο είτε άσπρο

Ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση

Εννοούμε 3Dαπεικόνιση των μαστών με πολλές γωνίες λήψης και ακριβέστερη διάγνωση απ’ ότι στην απλή μαστογραφία. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τομοσύνθεσης είναι η μεγάλη διαγνωστική ακρίβεια και η μέτρια συμπίεση του μαστού. Λόγω της μεγάλης αποτελεσματικότητάς της είναι φανερό ότι οι βιοψίες λιγοστεύουν αισθητά, αφού σε ελάχιστες περιπτώσεις η βιοψία είναι απαραίτητη.

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού για την επόμενη ψηφιακή μαστογραφία ή για την πρώτη σας μαστογραφία σε πολύ καλές τιμές. Δείτε περισσότερα εδώ.