Χαράς Παπαβασιλείου – Κουμουλλή «Οι ζωές έξω απ’ το Κάστρο»

Το μυθιστόρημα «Οι ζωές έξω απ’ το Κάστρο», που έγραψε η Αρτινή φιλόλογος Χαρά Παπαβασιλείου – Κουμουλλή, παρουσιάζουν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» ο ομώνυμος Σύλλογος και το Λύκειο των Ελληνίδων, Παράρτημα Άρτας. Το βιβλίο αποτυπώνει με μυθιστορηματική αφήγηση την κοινωνική ζωή της Άρτας, αλλά και κάθε επαρχιακής πόλης, κατά τη δραματική εποχή μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου (1949).
Η συγγραφέας Χαρά Παπαβασιλειου – Κουμουλλή επιστρατεύει τη δύναμη της λογοτεχνίας για να αποδώσει τα δραματικά αδιέξοδα μέσα στα οποία βρέθηκαν παγιδευμένοι οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι της ελληνικής κοινωνίας, αμέσως μόλις σίγασαν τα όπλα του πολέμου και έμπαινε η χώρα σε μια νέα φάση, με τον ελληνικό λαό διχασμένο και το άτομο διχοτομημένο. Αλλά υπογραμμίζει ταυτόχρονα την ψυχική τους δύναμη και το πάθος τους να δώσουν την προσωπική τους μάχη για να ανατρέψουν όλα τα εμπόδια που ορθώνονταν μπροστά τους και να οργανώσουν τη νέα τους ζωή με αξιοπρέπεια και αγάπη.
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος και συγγραφέας, και η Ρένα Τριχιά, φιλόλογος. Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Κατερίνα Σχισμένου, φιλόλογος και μεταφράστρια.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αρταίων.

Γράφει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος