Skip to content

Ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των παιδιών πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δημοτικό κατάστημα επί της οδού Σκουφά (πρώην ΣΕΣ), Σκουφά 79, από το Κέντρο Υγείας Άρτας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων, όπου διανεμήθηκε και έντυπο υλικό. Σε μία χρονική στιγμή όπου με λύπη μας η επικαιρότητα εμφανίζει καθημερινά θλιβερά «παραδείγματα» παιδικής κακοποίησης, ερχόμαστε όλοι προ των ευθυνών μας. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται αισθητό ότι έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός και δεν αρκεί μόνο να αισθανόμαστε αυτή την κοινωνική «σήψη» επιβάλετε κάθε προσπάθεια επαναφοράς στις υγιείς αξίες και για την προστασία των παιδιών αλλά και ολόκληρου μελλοντικού κοινωνικού συνόλου.

 

Η Κοινωνική Νοσηλεύτρια Αρετή Ζέρβα στα πλαίσια της συγκεκριμένης διοργάνωσης στην Άρτα για τα παιδικά δικαιώματα ανέφερε: « Η συγκεκριμένη δράση αφορά την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας για τα παιδικά δικαιώματα. Κάποια από τα τηλέφωνα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιος τα έχει ανάγκη είναι, η Εθνική γραμμή SOS 1056 – το χαμόγελο του παιδιού. Η Γραμμή ΕΛΙΖΑ 1054. Ο συνήγορος του πολίτη – Συνήγορος του παιδιού, η Γραμμή για τα παιδιά καθώς εκτός των άλλων και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου». H κ. Ζέρβα υπογράμμισε: «Θα ήθελα να υπάρχει Ειρήνη και τα παιδιά να γνωρίζουν τα δικά τους δικαιώματα γιατί στον κόσμο που ζούμε κάποιες φορές ξεχνάμε τα δικαιώματα των παιδιών και είναι κρίμα». Ευχήθηκε και για τις γιορτές των Χριστουγέννων λέγοντας: «Λόγω των ημερών να ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο αγάπη, ειρήνη και να μην ξεχνάμε τα παιδιά, να τα αγαπάμε. Καλά Χριστούγεννα».

469370952 8837270263031964 8019072474042322804 n

Η Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Άρτας κ. Ειρήνη Σπήλιου ανέφερε: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των παιδιών διοργανώθηκε σήμερα μία δράση για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τα παιδικά δικαιώματα». «Τα παιδιά έχουν δικαιώματα» όπως είπε για να αναφερθεί «στο δικαίωμα στην αγάπη, στην οικογένεια στην ισότητα, στην υγεία στην παιδεία, στο σεβασμό». Ως προς το εάν γνωρίζει αν υπάρχουν περιπτώσεις στην Άρτα που να παραβιάζονται τα δικαιώματα των παιδιών ανέφερε, ότι δεν έχουν πέσει στην αντίληψη τους περιστατικά που να παραβιάζονται τα δικαιώματα των παιδιών όμως παρόλα αυτά, τόνισε ότι: «Εμείς θελήσαμε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση ώστε ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και αν πέσει κάτι στην αντίληψη τους να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα που δώσαμε ώστε να είναι ενημερωμένοι και να ενημερώνουν και άλλους». Με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων η κ. Σπήλιου έδωσε και τις δικές της ευχές. «Χρόνια Πολλά και όλα τα παιδιά να έχουν υγεία και χαρά με το Νέο Έτος».

Δείτε εδώ κείμενα της κας.Μπίζα