Skip to content

Ο Σύλλογος Νέων Φιλιππιάδας διοργανώνει το 5ο Zero Lake Run Ανώμαλου Δρόμου όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης και του τοπίου μέσα από έναν αγώνα Trail 15km και 7km την Κυριακή 09 Οκτωβρίου.

Επιπλέον για τους λάτρεις στο περπάτημα διοργανώνει έναν περίπατο τον Γύρο της Λίμνης Ζηρού 5km το Σάββατο 08 Οκτωβρίου.

Η Διαδρομή αποτελείται το 90% από μονοπάτια και τεχνικά κομμάτια σε δασική περιοχή και όλο το υπόλοιπο από χωματόδρομο.

ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Έως Κυριακή 02/10/2022 ώρα 24:00

Link Εγγραφών: https://bit.ly/ZeroLakeRun2022

Πληροφορίες για τον αγώνα: ZERO lake run

Στιγμιότυπα από τον αγώνα:

2016: https://www.youtube.com/watch?v=14Q8Crvd604

2017: https://www.youtube.com/watch?v=eUBN5FlaGp4&t=5s

2018 : https://youtu.be/_vT7X7IY2TA

2019: www.facebook.com/zerolakerun/videos/145039726822362

Πρόγραμμα αγώνων-Ώρες Εκκίνησης & Χρονικά Όρια Τερματισμού

ΖERO TRAIL 15km9 Οκτωβρίου

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ 7km (τρέξιμο) – 9 Οκτωβρίου

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ 5km (Περίπατος) – 8 Οκτωβρίου

Ώρα εκκίνησης του αγώνα των 15 km θα είναι: 09:15 (Εκκίνηση και τερματισμό στον χώρο εκδηλώσεων)
Χρονικό όριο: 4 ώρες

Ώρα εκκίνησης του αγώνα των 7 km θα είναι: 09:00 (Εκκίνηση και τερματισμό στον χώρο εκδηλώσεων)
Χρονικό όριο: 2 ώρες

Ώρα εκκίνησης του περιπάτου των 5 km θα είναι: 18:00* (Σάββατο 08 Οκτωβίου 2022) (Εκκίνηση και τερματισμό στον χώρο εκδηλώσεων)
Χρονικό όριο: 2 ώρες

* Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ώρα έναρξης

ΌΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για συμμετοχή στον αγώνα των 15km και 7km θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.

Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών θα πρέπει να φέρει υπογεγραμμένη από τον γονέα υπεύθυνη δήλωση για συμμετοχή.

Στον περίπατο μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει ανεξαρτήτως ηλικίας.

Κατηγορίες : Ορίζονται οι παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες αθλητών

Για τα 15 km:

ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1α. Ανδρών 18-39 ετών, (Α1) 2α. Γυναικών 18-39 ετών, (Γ1)

1β. Ανδρών 40+ ετών, (Α2) 2β. Γυναικών 40+ ετών, (Γ2)

Για τα 7km θα υπάρχει μια γενική κατηγορία ανδρών και γυναικών.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Οικονομική Ενίσχυση στον αγώνα των 15km είναι 15€ ενώ με Τεχνικό Μπλουζάκι 20€

Οικονομική Ενίσχυση στον αγώνα των 7km είναι 10€ ενώ με Τεχνικό Μπλουζάκι 15€

Οικονομική Ενίσχυση στον Περίπατο των 5km είναι 5€ ενώ με Μπλουζάκι 10€

Το κόστος συμμετοχής έχει χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης και γενικότερα των εξόδων του Συλλόγου για τις απαιτήσεις της διοργάνωσης.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΒΑΝ: GR14 0171 3060 0063 0614 1246 058

Δικαιούχος: Σύλλογος Νέων Φιλιππιάδας

Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο σας και τον αγώνα (π.χ. Μπέλλος Ιωάννης 15km)

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ:

Ακυρώσεις συμμετοχών δεν γίνονται δεκτές ούτε επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

1. Η παραλαβή των αριθμών από τους αθλητές θα γίνει το Σάββατο 08/10/2022 από 4:00μ.μ. έως  8:00μ.μ. στην Παιδόπολη Ζηρού όπου θα ακολουθήσει τεχνική ενημέρωση για τον αγώνα και Pasta Party μετά τις 18.00.

2. Εναλλακτικά η παραλαβή των αριθμών από τους αθλητές που δεν έχουν παραλάβει θα γίνει και την ημέρα του αγώνα από τις 07:30 π.μ έως 08:30 π.μ στο χώρο εκκίνησης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν σε κλειστούς σάκους σε φυλασσόμενο από εθελοντές χώρο, τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους .

ΓΕΝΙΚΑ:

Στους παρακάτω κανονισμούς, οι λέξεις που αναφέρονται εδώ είναι συγκεκριμένοι όροι:

1) ΑΘΛΗΤΕΣ είναι οι αγωνιζόμενοι, αυτοί δηλαδή που νόμιμα έχουν γραφτεί και συμμετέχουν στον αγώνα

2) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ είναι η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, που είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή του και παίρνει όλες τις αποφάσεις.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποφασίζει για την συμμετοχή του και αποδέχεται τους παρόντες όρους συμμετοχής του αγώνα.

Οφείλει να σεβαστεί τους όρους συμμετοχής, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής καθώς και των κριτών του αγώνα.

Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΓΩΝΑ

Η διαδρομή του αγώνα σηματοδοτείται με πρόσκαιρη σηματοδότηση η οποία τοποθετείται στις παραμονές του αγώνα, ώστε η διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερη και ο τρόπος της γίνεται γνωστός στην ενημέρωση πριν την διεξαγωγή του αγώνα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ – ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ :

Τα όρια αποκλεισμού εάν υπάρχουν, είναι κοινά για όλες τις κατηγορίες των αθλητών, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας και γίνονται γνωστά στους αθλητές παραμονή του αγώνα.

Μετά από τη συμπλήρωση του χρόνου που αναφέρεται, οι σταθμοί συνεχίζουν να καταγράφουν τους αθλητές αλλά ως εκπρόθεσμους, και οι αθλητές που καταφθάνουν εκεί έχουν υποχρέωση να παραδώσουν τον αριθμό τους.

Οι αθλητές που επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν τη διαδρομή εκτός συναγωνισμού και με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και στα αποτελέσματα θα αναφέρονται ως “εγκαταλείψαντες”.

Ένας τερματισμός είναι κανονικός, όταν γίνει μέσα στα χρονικά πλαίσια που τυχόν αναφέρονται και ισχύει για όλους τους αθλητές.

Η τελική κατάταξη του αγώνα είναι η κατάταξη που παρέχεται από την χρονομέτρηση του αγώνα και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Σε καμία περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο, δεν δίνονται διπλά μετάλλια σε αθλητές και αθλήτριες που τερματίζουν μαζί χέρι- χέρι.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ:

Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, η τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους, καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.

Επιτρέπεται η χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου.

Επιτρέπεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές από οποιονδήποτε μόνο στους σταθμούς τροφοδοσίας.

Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα με την προϋπόθεση ότι δεν υποβοηθούν τον αθλητή ή δεν παρεμποδίζουν άλλους αθλητές.

Αν καταγγελθεί οποιαδήποτε βοήθεια προς τον αθλητή, τιμωρείται ο ίδιος ο αθλητής με αποκλεισμό.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ:

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα.

Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων.

Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν τα απορρίμματα τους μέσα στο σάκο.

Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή προσθήκης 10 λεπτών στον τελικό τους χρόνο έως και αποκλεισμό.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΟΥ/ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών του αγώνα.

Στα 15km θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας (στο 4ο,9ο,12ο χιλιόμετρο)

Στα 7 Km θα υπάρχει 1 σταθμός τροφοδοσίας (στο 2ο χιλιόμετρο)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Η Διοργάνωση δεν πρόκειται να κάνει γνωστά σε τρίτους τα προσωπικά στοιχεία των αθλητών που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Σεβόμενη τη σχετική νομοθεσία και θεωρώντας απόλυτη ηθική υποχρέωση την διατήρηση της μυστικότητας τους, διατηρεί τα στοιχεία των αθλητών μυστικά και σε ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον.

Δημοσιεύσιμα είναι μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή, η πόλη κατοικίας, η ηλικία και η ομάδα του.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗ:

Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα για να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για συμμετοχή σε αγώνα σε ορεινό περιβάλλον.

Επίσης οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους σε αγώνα σε ορεινό περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες σε ορεινό περιβάλλον καθώς και τις συνέπειες αυτών.

Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.

Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ” αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών.

Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ:

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ:

Σε όλο τον αγώνα θα υπάρχει, όσο αυτό είναι δυνατό, μέριμνα και βοήθεια από τη διοργάνωση σε όποιον τυχόν εγκαταλείψει για οποιονδήποτε λόγο.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ:

Οι αθλητές/τριες πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό κατάλληλης ειδικότητας, ο οποίος να επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε με δική τους ευθύνη στον αγώνα.