ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ-Συμμετοχή και δράσεις του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων στη Zootechnia 2017

Το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου, κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής, συνδιοργανώνει μαζί με την αντίστοιχη κατεύθυνση των Τμήματων Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής στις 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Γερμανός» της Helexpo στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Zootechnia. Καθηγητές του Τμήματος θα παρουσιάσουν τρεις εργασίες με θεματολογία που αφορά τη χρήση φυτοβιοτικών αντί αντιβιοτικών στην προληπτική προσέγγιση βακτηριακών νοσημάτων στην πτηνοτροφία, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ορνιθείου κρέατος από τη χρήση στη διατροφή αρωματικών φυτών και αιθέριων ελαίων και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γίδινου γάλακτος Ελληνικών φυλών και τις σημαντικές βιολογικές του ιδιότητες.
synedrio1Στις 4 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. στο ίδιο συνεδριακό κέντρο το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα «Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κτηνοτροφικών μονάδων με διαφοροποιημένη διατροφή» στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) με συμμετοχή επιχειρήσεων όπως ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων η ΠΙΝΔΟΣ, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, Η κατασκευαστική εταιρεία «Αφοι Εμμανουηλίδη», η εταιρεία μηχανικής άμελξης «Westfalia», η εταιρεία ζωοτροφών «Βιοζωοκάτ» και η εταιρεία αυτοματοποιημένων συστημάτων ελέγχου και πληροφορικής «Centaur Technologies».
zootechnia1eketa1  ibo1
Παράλληλα, συμμετέχει στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Το κρέας και τα Προϊόντα του» από τις 3-5 Φεβρουαρίου του 2017, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδη, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Zootechnia 2017, όπου ο Καθηγητής Γιάννης Σκούφος είναι προσκεκλημένος ομιλητής στο Στρογγυλό τραπέζι του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου, ώρα 5:45’ με θέμα «Ελληνικό κρέας, ο μεγάλος ασθενής» παρουσία της Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, της GAIA Επιχειρείν, της TUV Hellas και άλλων επιχειρήσεων.
afisa1Το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων και η κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής συμβάλλουν ενεργά για την εφαρμοσμένη καινοτομία της κτηνοτροφικής παραγωγής στην Ήπειρο και στην Ελλάδα και πρωτοπορoύν στην έρευνα και εφαρμογή νέων συστημάτων διακριτής και ποιοτικής κτηνοτροφικής παραγωγής.
Καλούμε όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο να συμμετάσχουν στις Επιστημονικές Εκδηλώσεις της Ζοοtechnia 2017 και να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων στους Κωστακιούς Άρτας για προσκλήσεις και τα πρακτικά των εισηγήσεων (2681050200, e-mail: tegeo@teiep.gr).
Επίσης επισκεφθείτε τις ανακοινώσεις στην κεντρική ιστοσελίδα του ΤΕΙ Ηπείρου:www.teiep.gr