Σοκ στις ΗΠΑ:Αστυνομικός πυροβόλησε 13 χρονο γιατί πάτησε στην αυλή του

«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση στο Λος Άντζελες στων ΗΠΑ ύστερα από το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας που σημειώθηκε εις βάρος 13χρονου.
Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, δυο πιστιρικάδες πάτησαν στο γκαζόν έξω από το σπίτι του αστυνομικού. Ο άντρας βγήκε από το σπίτι τράβηξε όπλο και τους ζήτησε το λόγο γιατί «τόλμησαν» να πατήσουν στο γκαζόν του. Ο αστυνομικός που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας διαπληκτίστηκε με τους νεαρούς και προσπάθησε να τους συλλάβει.
Τότε έπιασε τον 13χρονο και τον τραβούσε συνεχώς, με τους φίλους του να προσπαθούν να τον απομακρύνουν από τα χέρια του έξαλλου αστυνομικού.
Ο αστυνομικός πυροβόλησε με το όπλο του προς την κατεύθυνση του 13χρονου. Μάλιστα, όταν έφτασε η αστυνομία, ο αστυνομικός υποστήριξε πως ο 13χρονος απείλησε πως θα τον πυροβολούσε και γι αυτό έβγαλε το όπλο που είχε πάνω του και όπως υποστήριξε ο αστυνομικός το όπλο του εκπυρσοκρότησε.
Το αστυνομικό τμήμα του Λος Αντζελες ξεκίνησε έρευνα για την υποθεση, με τον 13χρονο να έχει οδηγηθεί σε αναμορφωτήριο και τον αστυνομικό να συνεχίζει κανονικά στην υπηρεσία του.
«Είμαι έξαλλος με ό,τι συνέβη. Ο γιος μου έχει καλούς τρόπους, είναι καλός μαθητής και δεν είναι ασεβής σε κανέναν» είπε ο πατέρας του 13χρονου. Και ξεκαθάρισε ότι θα γίνει μήνυση στον αστυνομικό, σημειώνοντας πως οι αστυνομικοί που κλήθηκαν μετά το περιστατικό, δεν ασχολήθηκαν καν με τον συνάδελφό τους, αυτόν που έβγαλε όπλο, αλλά επιχείρησαν να περιορίσουν τα παιδιά.
ΠΗΓΗ: www.topontiki.gr