«Πιστεύαμε από την αρχή στην Άννα» λέει η οικογένεια της Κορακάκη

korakakiΕκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την έλλειψη υποστήριξης και από την πολιτεία αλλά και το μέχρι πρότινος μηδαμινό ενδιαφέρον των ΜΜΕ εν γένει για το άθλημα της σκοποβολής, οι συγγενείς της «χρυσής» πλέον Άννας Κορακάκη δεν κρύβουν την δικαιολογημένη υπερηφάνειά τους: «Πιστεύαμε πάρα πολύ από την αρχή στην Άννα», λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν τους εξέπληξε, δεδομένης της μέχρι τώρα πορείας της.

Ήδη από το πρώτο, χάλκινο, μετάλλιο της Κορακάκη, είχε αναδειχθεί το ζήτημα της έλλειψης υποδομών και συγκεκριμένα τα προβλήματα στο χώρο που προπονείτο η 20χρονη αθλήτρια στη Δράμα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα και οι υπόλοιποι συγγενείς της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά το χρυσό μετάλλιο, συνεργεία του Δήμου κατεδάφισαν την πρόχειρη κατασκευή το προηγούμενο πρωί.

Όμως την απογοήτευση στο σπίτι της Κορακάλη επισκιάζει πλέον ακόμη περισσότερο η υπερηφάνεια και το αίσθημα δικαίωσης: «Πιστεύαμε πάρα πολύ στην ‘Αννα, ότι το έχει, ότι μπορεί να το κάνει» λέει η μητέρα της , Φωτεινή Χριστοδούλου, και ο μικρότερος αδερφός της.

Θυμούνται επίσης την προηγούμενη συνάντηση της Κορακάκη με την γερμανίδα Μόνικα Καρς, που πήρε αυτή τη φορά το αργυρό, πέρυσι: «Ήταν σε μικτό, η ‘Αννα αγωνιζόταν μαζί με ένα συναθλητή της από τη Θεσσαλονίκη και η Γερμανίδα με έναν άλλον, αλλά τότε τους είχαν κερδίσει, το ζευγάρι τους ήρθε πρώτο και η ‘Αννα (με το συναθλητή της) δεύτερη …τώρα άλλαξαν τα πράγματα» λέει ο αδερφός της.

Η μητέρα της όμως δεν κρύβει το παράπονο: «Θέλω να πω ένα παράπονο και δικό μου, θεωρώ και όλων των παιδιών που ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα… Σας είπα, η ‘Αννα έχει απίστευτες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά λοιπόν «κρεμόμασταν» στα δελτία ειδήσεων να ακούσουμε μια απλή αναφορά, τίποτε παραπάνω, μια απλή αναφορά… Τίποτε, ούτε αυτό, ούτε μια αναφορά, μόνο για το ποδόσφαιρο ακούμε…» λέει η μητέρα της χρυσής πρωταθλήτριας.

«Τα συγχαρητήρια από γνωστούς και φίλους και τη γειτονιά τα παίρναμε μέχρι τώρα, αυτό που έχει αλλάξει, θα έλεγα έντονα, είναι η εμφάνιση των ΜΜΕ, μας αιφνιδίασε…» λέει.

«Με την ‘Αννα δεν έχουμε εκπλαγεί. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει πετύχει τα πάντα… μας είχε βάλει σ’ αυτή την πορεία μαζί της ήταν σταθερά, πολύ ψηλά. Από τότε που ξεκίνησε σταδιακά και σταθερά ανεβαίνει. Το να κρατηθείς σε τόσο ψηλό επίπεδο, σε πολλούς αγώνες και με διαφορετικές απαιτήσεις, νομίζω ότι αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό από όλα» λένε χαρακτηριστικά.

Τον θρίαμβο της ‘Αννας Κορακάκη χαιρέτισε κατάφωτο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου σπουδάζει η αθλήτρια, συμμετέχοντας στον πανελλήνιο πανηγυρισμό, μετά από εντολή του πρύτανη, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, που ζήτησε να φωταγωγηθούν οι εγκαταστάσεις του.

Πηγή:in.gr