Λάρισα-Το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο για ασθενείς με μεσογειακή αναιμία

nosokomeio1Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού & Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος σε συνέντευξη τύπου, «το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, θα είναι το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας που θα εξυπηρετεί ασθενείς με μεσογειακή αναιμία και αιματολογικά προβλήματα», ανακοινώνοντας την έλευση και λειτουργία του νέου μαγνητικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.
Ο νέος μαγνητικός τομογράφος 1.5 tesla, που παρουσιάστηκε σήμερα στους δημοσιογράφους, είναι ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα καθώς έχει δυνατότητες πρόσθετων εξετάσεων, όπως η αναίμακτη μέτρηση σιδήρου σε ήπαρ και καρδιά, με αποτέλεσμα να μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών σε ασθενείς σε ότι αφορά την συγκεκριμένη μέτρηση.
Ο μαγνητικός τομογράφος προς το παρόν εξυπηρετεί τα υπάρχοντα ραντεβού, ενώ τα νέα ραντεβού θα εξυπηρετούνται σε περίπου 20 μέρες, όταν θα ολοκληρωθεί και η εκπαίδευση του προσωπικού, η οποία και συνεχίζεται.
Σημειώνεται πως πρόκειται για μια επένδυση, η οποία δεν είχε καταφέρει να ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, αλλά με ταχύτατες διαδικασίες εντάχτηκε στο νέο πρόγραμμα 2014-2020.
ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr