Κορωνοϊός: Πήρε έγκριση στη Βρετανία το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

  • Η πρώτη χώρα της Ευρώπης όπου θα διατεθεί το πολλά υποσχόμενο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των εταιρειών Pfizer και BioNTech γίνεται η Μεγάλη Βρετανίακαθώς το σκεύασμα των δύο εταιρειών έλαβε σήμερα έγκριση και η χορήγησή του αναμένεται να αρχίσει από την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

 

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

«Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το BBC, η ρυθμιστική Αρχή της Βρετανίας έκρινε ότι το εμβόλιο, το οποίο προσφέρει 95% αποτελεσματικότητα κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές να διατεθεί.

Η ανοσοποίηση του πληθυσμού αναμένεται να ξεκινήσει από τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, παραγγελία αρκετή για να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι, με δύο δόσεις έκαστος.

Σύμφωνα πάντα με το βρετανικό Μέσο, οι πρώτες 10 εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες σύντομα, με τις πρώτες δόσεις να φτάνουν στη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία που περνά με τόσο ταχείς ρυθμούς από το στάδιο της σύλληψης της ιδέας σε αυτό της πραγματικότητας, καθώς μέσα σε μόλις 10 μήνες καλύφθηκαν διαδικασίες οι οποίες συνήθως εκτείνονται μέσα σε μία δεκαετία.

Πηγή: https://www.cnn.gr/