ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΆΡΤΑΣ

Οι γυναίκες της Άρτας προχωρούν απτόητες στη διοργάνωση της φετινής  καρναβαλικής παρέλασης, τα γκρουπ ετοιμάζονται πυρετωδώς και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή. Τα περισσότερα θέματα θα είναι επίκαιρα και «πιπεράτα» που  θα καυτηριάζουν τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες των καιρών, θα διακωμωδούν πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά δεν  θα λείπουν και  τα  πολύχρωμα κοστούμια, οι εντυπωσιακές στολές και τα έντονα μακιγιάζ.

Το ραντεβού είναι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα έναρξης 7 το απόγευμα.

 Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού συμμετείχε στη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Αρταίων για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και είχε  συναντήσεις με  τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα πολιτισμού  κ. Κων/νο Χαρακλιά με τον οποίο συζήτησαν οργανωτικές λεπτομέρειες και θέματα υποστήριξης  της  καρναβαλικής παρέλασης από το Δήμο Αρταίων.

Η ιδιαιτερότητα του Καρναβαλιού (και ίσως το μυστικό της επιβίωσής του επί 36 χρόνια) είναι ότι δεν διοργανώνεται από κάποιο σύλλογο ή φορέα. Εκπρόσωποι των γκρουπ, συγκροτούν την άτυπη οργανωτική επιτροπή. Γίνονται συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα (οι συναντήσεις ξεκινούν το φθινόπωρο) και μεταξύ καφέ και γέλιου, ρυθμίζονται οι οργανωτικές λεπτομέρειες του καρναβαλιού.

Όλη η οργάνωση στηρίζεται σε εθελοντική βάση.

Την αφίσα του καρναβαλιού και όλο το έντυπο υλικό φιλοτέχνησε η Μελίντα Πανταζή.

Την  καρναβαλική παρέλαση θα ανοίξουν τα «KrotalArta» τα οποία είναι μια δημιουργία του καθηγητή μουσικής του Κεντρικού Ωδείου Άρτας, Γιώργου Γεωργίου. Συμμετέχουν μουσικοί ηλικίας από 8 έως και 30+ ετών και παίζουν Latin & Funk ρυθμικά ιδιώματα, »παντρεμένα» με ελληνικές ρυθμικές παραδοσιακές »πινελιές».

Οι καρναβαλιστές θα χορέψουν στις μουσικές επιλογές του ραδιοφωνικού  παραγωγού  του  Δημοτικού Ραδιοφώνου Amvrakia Fm 91,9 Αλέξη Κατσαδωράκη, την  παρουσίαση της παρέλασης θα κάνει ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Orange radio Γιώργος Παπαβασιλείου και ο ART TV θα καλύψει  σε ζωντανή σύνδεση την παρέλαση για όσους είναι αραχτοί στον καναπέ τους.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2017, γεμάτη φαντασία, χιούμορ και σάτιρα.

 Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456
Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133
Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για  περισσότερη ενημέρωση  στη σελίδα μας στο  facebook: Καρναβάλι Γυναικών Άρτας.

 

Εκ μέρους της  Άτυπης Επιτροπής του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας
Kική Μανοπούλου
Κυριακούλα  Κουτσούμπα