Skip to content

Το πιο πετυχημένο Καρναβάλι των Γυναικών Άρτας, με χιούμορ, σάτιρα και κέφι, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2017. Παρέλασαν 24 γκρουπ και 14 άρματα με χρώματα, ρυθμό και ζωντάνια στον κατάμεστο από κόσμο κεντρικό δρόμο της πόλης.
Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, μέλη συλλόγων, σχολών χορού και παιδιά σχολείων και φροντιστηρίων, έβαλαν την πινελιά τους σε αυτή την καθιερωμένη, εδώ και τριάντα έξι χρόνια αποκριάτικη γιορτή στην πόλη της Άρτας.
Η παρέλαση ξεκίνησε με τα «KrotalArta» και ακολούθησε το λάβαρο του Καρναβαλιού το οποίο έχει αφετηρία το 1982. Το πρώτο άρμα είχε θέμα «Το Λεφτόδεντρο: Νέα Καλλιέργεια στην Άρτα», πλαισιωμένο από το Σύλλογο Γυναικών Φιλοθέης «Εσπερίδες» και ακολούθησαν τα γκρουπ: Μανάβηδες και φρούτα: 2o Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ελεούσας, Tρελοζωγράφοι εν… δράση, Ευχούληδες και κατεργάρικα ξωτικά: Αθλητικός Σύλλογος Άρτας «Πύρρος» – Ρυθμική και Αισθητική Γυμναστική, Μίμοι: Φροντιστήριο Γαλλικών Άννα Τσέτσου, Όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια: Ομάδα “Τα παιδία παίζει”, Στρουμφομαγειρεύοντας την ανάπτυξη, Κυνηγώντας τα pokemon: 5ο Δημοτικό Άρτας, Σουπεργούμαν και Σούπερμαν: Χορευτική ομάδα “Armonia Αrta”, Mαριονέτες και Μαριονετίστες: IWKA – Γυμναστήριο – Σχολή Πολεμικών Τεχνών – KUNG FU, Ο Trump και οι γυναίκες του: Γκρουπ «ΟΙ ΑΘΟΕΣ», Γριές και Γέροι: 1ο Γυμνάσιο Άρτας, Έγκλειστοι αλλά ξένοιαστοι: Σύλλογος Γυναικών Αγίου Σπυρίδωνα, Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει: Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φιλοθέης, Μας πιάσανε: Κλέφτες και αστυνόμοι: 5ο Γυμνάσιο Άρτας, Rainbow colors – Φροντιστήριο Αγγλικών «Μπαλάσκα – Κωνσταντίνου», Τιγρίτσες: Γυμναστήριο Gym G, Τα θαύματα στη χώρα της Αλίκης: Γκρουπ «Κyratsistas», Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία: Γκρουπ «Κίσσες», Το κελί 33, Οι Μεθυστάνες των Τζουμέρκων: Σύλλογος Μελισσουργιωτών «Ο Αι – Μάρκος», Αλαλούμ, Αδέλφια μου Καμάκια Πουλιά, Γκρουπ «Οι Φευγάτες», Σαν παλιό σινεμά: Μ/Σύλλογος «Σκουφάς».
Η αλλαγή της μέρας (από Τετάρτη σε Σάββατο) και η μικτή σύνθεση των γκρουπ έδωσε τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να συμμετέχει στο καρναβάλι και να ζήσει αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία.
Την καρναβαλική παρέλαση παρουσίασαν πολύ επιτυχημένα ο Γιώργος Παπαβασιλείου και η Φωτεινή Πανούλα, οι καρναβαλιστές χόρεψαν στις μουσικές επιλογές του Αλέξη Κατσαδωράκη, την ηχητική κάλυψη είχε ο Γιώργος Καραντζιάς και ο ART TV μετέδωσε απ’ ευθείας την παρέλαση.
Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού και Απασχόλησης Κώστας Χαρακλιάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Πολεοδομίας & Καθημερινότητας Γεώργιος Πανέτας και το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, υποστήριξαν τη διοργάνωση, έτσι ώστε να γίνει φέτος ένα σούπερ πετυχημένο καρναβάλι. Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδότησε την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, την ενοικίαση δύο αρμάτων από το Καρναβάλι της Πάτρας, την επισκευή και την μεταφορά των παλιών και ήταν αρωγός σε όλες τις προσπάθειες της Άτυπης Επιτροπής για την άψογη διοργάνωση.
Στο τέλος της παρέλασης, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού, πρόσφερε στο Δήμαρχο της πόλης, ευχαριστώντας τον για την υποστήριξη, ως δώρο ένα φυτό που παράγει λεφτά, τη «Λεφτουδιά», με την προτροπή «Να τη φυτέψεις Δήμαρχε στης Άρτας το περβόλι, να γίνει καλλιέργεια και να σωθούμε όλοι!»
Η Άτυπη Επιτροπή ευχαριστεί θερμά την ομάδα περιφρούρησης που φρόντισε για τη ροή της παρέλασης και είναι οι: Γκέλυ Κογιαντή, Γεωργία Τσαντούκλα, Λίτσα Καραπέτση, Κατερίνα Παππά, Μαρία Τσιώρη, Ζωή Γεωργανά και Παναγιώτης Κατσιμοίρης.
Επίσης, τις εταιρείες που με κάθε τρόπο ενίσχυσαν στην πραγματοποίηση του καρναβαλιού και είναι οι: Εργαστήριο Ξύλου «ΜΕΛΙΝΤΑΡΙΣ», Αρτοποιεία «ΣΟΥΛΗΣ» και το Συσκευαστήριο Κολιός ΑΕ.
Ακόμη, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) που πάντα συμπαραστέκονται σε αυτή την καρναβαλική προσπάθεια των γυναικών.
Και βέβαια τους θεατές που με το γέλιο τους και τα μπράβο τους ενισχύουν ηθικά το καρναβάλι και το ταξιδεύουν δυνατά στο χρόνο.
TO ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΤΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ:
To ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ, το Δήμαρχο Xρήστο Τσιρογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης Kώστα Χαρακλιά, το Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Πολεοδομίας & Καθημερινότητας Γεώργιο Πανέτα καθώς και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
• Επίσης το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που ανέλαβε την επισκευή και τη μεταφορά των αρμάτων.
• Τα «KrotalArta» για τη ρυθμική έναρξη του Καρναβαλιού μας.
• Τον Αλέξη Κατσαδωράκη που επιμελήθηκε τη μουσική της παρέλασης.
• Τον Γιώργο Παπαβασιλείου και τη Φωτεινή Πανούλα για την παρουσίαση του Καρναβαλιού.
• Την Μελίντα Πανταζή για τη σχεδίαση όλου του έντυπου υλικού του Καρναβαλιού.
• Τον ART TV που κάλυψε απ’ ευθείας την παρέλαση.
• Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τοπικά και όχι μόνο για τη συνεχή ενημέρωση.
Και οι εταιρείες που με κάθε τρόπο βοήθησαν στην πραγματοποίηση του καρναβαλιού:
• Το εργαστήριο Ξύλου «ΜΕΛΙΝΤΑΡΙΣ»
• Τα ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ «ΣΟΥΛΗΣ»
• Το Συσκευαστήριο Κολιός ΑΕ
Τους θεατές που με το γέλιο τους και τα μπράβο τους ενισχύουν ηθικά το καρναβάλι και το ταξιδεύουν στο χρόνο..