Ιταλία: Χιονοστιβάδα πλάκωσε ξενοδοχείο

italia22Ρώμη
Για «αρκετούς νεκρούς» μιλούν τα σωστικά συνεργεία σε ξενοδοχείο στην ορεινή Φαριντόλα στην Ιταλία, το οποίο καταπλάκωσε χιονοστιβάδα από το το σερί σεισμών (άνω των 5 βαθμών) την Τετάρτη.
Το ξενοδοχείο Rigopiano βρισκόταν στο βουνό Γκραν Σάσο της περιφέρειας Αμπρούτσο, μίας από τις τρεις που επλήγη από τις απανωτές σεισμικές δονήσεις.
Η περιοχή αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, στην οποία προστέθηκαν την Τετάρτη τα ρίχτερ.
Το πρωί της Πέμπτης, αναφορές στα ιταλικά ΜΜΕ από τις ομάδες διάσωσης στο Γκραν Σάσο μιλούσαν για «αρκετούς νεκρούς» στο Rigopiano. H πρόσβαση στο σημείο είναι δύσκολη, για αυτό και τα πρώτα συνεργεία έφτασαν μόλις τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, ενώ οι διασώστες μεταφέρονται στο σημείο με ελικόπτερα.
Η πρώτη σορός έχει ήδη ανασυρθεί, αλλά ο συνολικός αριθμός των νεκρών ακόμη δεν είναι επίσημα διαπιστωμένος. Πλάνα των διασωστών από το εσωτερικό του ξενοδοχείου δείχνουν το χιόνι να έχει σπάσει πόρτες και παράθυρα και να έχει μπει στους εσωτερικούς χώρους.
Ανεπιβεβαίωτες αναφορές υποστηρίζουν, όπως εκείνες που επικαλείται το πρακτορείο Ansa, πως στο ξενοδοχείο διέμεναν 22 πελάτες. Άλλες αναφορές ανεβάζουν σε 30 όσους βρίσκονταν στο ξενοδοχείο, χωρίς να είναι σαφές πόσοι εξ αυτών είναι ακόμη ζωντανοί. Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα Repubblica αναφέρει πως η χιονοστοιβάδα ήταν τέτοια που μετατόπισε τον ξενώνα κατά δέκα μέτρα.
italia33ΠΗΓΗ: news.in.gr