Θερμοπρόσοψη &εξωτερική θερμομόνωση: 3 +1 συχνές ερωτήσεις πριν ξεκινήσετε τις εργασίες σας

Για να επιτύχετε θερμική άνεση στο εσωτερικό του χώρου σας, υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Για την τελική απόδοση της εξωτερικής τοιχοποιίας σαν ένα αποτελεσματικό μέσο προστασίας του κτηρίου, είναι απαραίτητη η εφαρμογή θερμομόνωσης στο εσωτερικό και θερμοπρόσοψης στο εξωτερικό.

Αν οι εργασίες μόνωσης είναι επιτυχείς -που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν από απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό- τότε οποιεσδήποτε θερμοκρασιακές μεταβολές και καιρικές συνθήκες που θα διάβρωναν το εξωτερικό περίβλημα του κτηρίου, πλέον δε θα επηρεάζουν καθόλου τον οργανισμό και κατ’ επέκταση και το εσωτερικό του χώρου. Τα τελευταία χρόνια που η γενική αξία της μόνωσης έχει αρχίσει να γίνεται μία συνειδητή απόφαση όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να προστατέψουν το κέλυφος των κτηρίων, το εσωτερικό του χώρου και κατ’ επέκταση το περιβάλλον.

Πόσα συστήματα θερμοπρόσοψης υπάρχουν;

Στην αγορά υπάρχουν πολλά συστήματα θερμοπρόσοψης με βασικές διαφορές το θερμομονωτικό υλικό και το υαλόπλεγμα που χρησιμοποιούν. Η διογκωμένη πολυστερίνη και ο πετροβάμβακας είναι για παράδειγμα τα πιο αξιόπιστα υλικά που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε κτηρίου και τα υαλοπλέγματα των 160gr/m2 αποτελούν τη ραχοκοκκαλιάγια το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, με την προϋπόθεση ότι είναι πιστοποιημένα και κατάλληλα σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ.

Πως προστατεύεται το κτήριο από την υγρασία;

Η υγρασία που περνάει από το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό του τοίχου μπορεί να προκαλέσει σημαντικές φθορές, επηρεάζοντας τη διαβίωση και την ίδια την ποιότητα του κτηρίου. Με την εφαρμογή της κατάλληλης θερμοπρόσοψης, διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες αποτρέποντας την υγροποίηση των υδρατμών συνολικά σε όλο το κέλυφος του κτηρίου. Βρείτε τις κατάλληλες λύσεις θερμοπρόσοψηςκάνοντας κλικ εδώ.

Πως προστατεύεται το περιβάλλον με την θερμομόνωση;

Με τη θερμομόνωση είναι εφικτή η εξοικονόμηση ενέργειας και ταυτόχρονα η προάσπιση του περιβάλλοντος, λόγω της μειωμένης χρήσης καυσίμων που χρησιμοποιεί το κάθε σπίτι. Όπως έχει υπολογιστεί ένα μονωμένο κτήριο μπορεί να εξοικονομεί έως 45% ενέργεια σε σχέση με το κτήριο που δεν έχει μόνωση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζετε με τη θερμομόνωση;

  • Γρήγορη απόδοση ψύξης και θέρμανσης, χωρίς καμία χρονοκαθυστέρηση
  • Προστασία των δομικών στοιχείων του περιβλήματος, δίνοντας τέλος σε ρωγμές και σχισμές
  • Μείωση του κόστους θέρμανσης μέχρι και 50%, αφού η ανάγκη κατανάλωσης καυσίμου είναι μικρότερη
  • Αύξηση της συνολικής αξίας του κτηρίου
  • Άμεση καταπολέμηση της μούχλας

Για τα καλύτερα οικοδομικά και δομικά υλικά, η Νο1 επιλογή είναι MACON.