Την Παρασκευή 27-01-2023, το Μουσικό Σχολείο Άρτας οργάνωσε εκπαιδευτική δράση που ανέλαβε η κα Αικατερίνη Τσώλα, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ.78 και αφορούσε σε προβολή και παρουσίαση υλικού σχετικού με το Ολοκαύτωμα.
Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στην έννοια του Ολοκαυτώματος, στη μαζική εξόντωση-θανάτωση Εβραίων, Ρομά, ομοφυλόφιλων, κομμουνιστών, ανάπηρων, εκατομμυρίων αμάχων…, στην πολυδιάστατη ιστορική κατανόηση της «Εποχής των Άκρων» με το Ολοκαύτωμα στο κέντρο της, στα μνημεία του Ολοκαυτώματος, στη σφαγή του Κομμένου και στα άλλα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας, στις εβραϊκές κοινότητες με ειδική αναφορά στην κοινότητα της Άρτας, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα στον ίδιο χώρο είχε στηθεί έκθεση φωτογραφίας από την κα Nathalie Poupard, εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ.05, με θέμα «Η μουσική στο Άουσβιτς» και εικόνες μουσικών και ορχηστρών στο Άουσβιτς καθώς και εικόνες από τη ζωή στο στρατόπεδο με επεξηγηματικά σχόλια. Επίσης στο πλαίσιο του μαθήματος της χορωδίας της γ΄γυμνασίου, έγινε βιντεοσκόπηση ρωσοεβραϊκού παραδοσιακού τραγουδιού της αγάπης και του έρωτα στη διάλεκτο Yiddish με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ79.01, την κα Αναστασία Σταύρου και τον κο Δημήτρη Καμπόλη.
Θερμά συγχαρητήρια στη σχολική κοινότητα για τις πρωτοβουλίες, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δράσεις. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος αποτελεί μνήμη όλης της ανθρωπότητας, μνήμη συμβολική, έμβλημα ενάντια σε κάθε ξενοφοβική και ρατσιστική προκατάληψη, θρησκευτική ή ιδεολογικοπολιτική διάκριση και σε κάθε μέτρο αποκλεισμού και στιγματισμού.
Η Διευθύντρια
ΑνθούλαΖιώρη