Δ.Βορείων Τζουμέρκων-Με αρκετό κόσμο τελέστηκε και φέτος η τελετή καθαγιασμού των υδάτων

eikona33Με αρκετό κόσμο, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τελέστηκε και φέτος η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στον χώρο του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας. Με φόντο τα βάθρα του γεφυριού που αναμένει την αναστήλωσή του, δύο χρόνια μετά την κατάρρευσή του, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Βορείων Τζουμέρκων, μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου και κάτοικοι και επισκέπτες έστειλαν το μήνυμα για επιτάχυνση των διαδικασιών.
Φέτος δεν υπήρξε κάποιος τολμηρός για να βουτήξει στα θολά και παγωμένα νερά του Αράχθου, ωστόσο ο εορτασμός των Θεοφανείων τελέστηκε με τη δέουσα λαμπρότητα.
Τη δημοτική αρχή εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Βαΐτσης και Σεβαστιάνα Ράπτη, λόγω ασθένειας του δημάρχου Γιάννη Σεντελέ, ενώ το παρών έδωσαν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Γέροντας και Βαγγέλης Μέγας, καθώς και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μονολιθίου Ντίνα Πλιακοπάνου.
Την ευχή και την ελπίδα το 2017 να είναι η χρονιά της αναστήλωσης του ιστορικού μνημείου, εξέφρασε ο κ. Βαΐτσης, εστιάζοντας στη συνεχή συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού και Υποδομών, την περιφέρεια Ηπείρου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την επίτευξη του κοινού στόχου.