Δελτίο τύπου Μεταδιδακτορικής Διατριβής

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής T.E. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου καλωσορίζει το νέο του μεταδιδακτορικό ερευνητή, ιατρό Δρ. Κωνσταντίνο Καλαφατάκη.

Ο Δρ. Καλαφατάκης και ο Λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου Δρ. Αλέξανδρος Τζάλλας φιλοδοξούν μέσα στην επόμενη 2ετία να προχωρήσουν σε μία αξιόπιστη μοντελοποίηση του τρόπου διακύμανσης της κορτιζόλης στο ανθρώπινο σώμα, όπως προκύπτει από την συνεπίδραση του ενδογενούς ρυθμού έκκρισης και της εξωγενούς (φαρμακευτικής) χορήγησης της ορμόνης, και στη συσχέτιση του συνιστάμενου ρυθμού της με σειρά λειτουργικών νευροαπεικονιστικών δεδομένων.

Στόχος είναι η ανάδειξη των εγκεφαλικών εκείνων περιοχών με τη μεγαλύτερη ευαισθησία στο ρυθμό μεταβολής της κορτιζόλης, που θα αποτελέσουν μελλοντικά και τις περιοχές ερευνητικού ενδιαφέροντος σε νοσήματα που συνδέονται με δυσρυθμία της ορμόνης αυτής.

Το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στο Ίδρυμα Μποδοσάκη για την έμπρακτη στήριξη του εγχειρήματος μέσω της υποτροφίας προς τον Δρ. Καλαφατάκη, με την οποία καθίσταται βιώσιμη η ερευνητική του προσπάθεια.