Γνωρίστε τα πέλλετ και τις ανεκτίμητες ιδιότητές τους στην θέρμανση

Τα έχετε ακούσει όλοι, σίγουρα όμως λίγοι τα έχετε χρησιμοποιήσει λόγω διστακτικότητας. Αλλάξτε γνώμη και ενισχύστε τη θέρμανση του χώρου σας, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε βιομάζα;

  • Αποδεδειγμένα είναι οικονομικότερη με σταθερή ποιότητα από το πετρέλαιο.
  • Τα πέλλετ είναι πανεύκολα στην αποθήκευση και μπορούν να φυλαχτούν συσκευασμένα.
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για συμπληρωματική θέρμανση με μία σόμπα λειτουργίας pellet όχι μόνο σε οικίες αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους.
  • Η αίσθηση θαλπωρής που αποπνέουν σχετίζεται πολύ στενό με αυτήν που εκπέμπουν τα ξύλα.
  • Όσοι είστε φίλοι της οικολογίας, έχετε έναν λόγο παραπάνω να τα επιλέξετε, αφού δεν κατηγορούνται για απελευθέρωση «κακής» ενέργειας στο περιβάλλον.

Ζητάτε καθαρή και φθηνή ενέργεια;

Πάλι η απάντηση είναι πέλλετ! Παράγονται από κατάλοιπα του ξύλου, ύστερα από μία ειδική επεξεργασία προκειμένου να αποβληθεί τελείως η υγρασία και να μην έχουν κανένα χημικό πρόσθετο.

Θέλετε κι άλλα πλεονεκτήματα; Τα πολλά υποσχόμενα πέλλετ παρουσιάζουν θερμική απόδοση στα 4500 kcal/kg, ενώ η ενεργειακή του απόδοση δεν πάει πίσω, αφού είναι κοντά στο μοντέλο της τέλειας καύσης.

Γιατί είναι 100% οικολογικά;

Τα wood pellets ανήκουν στην κατηγορία των φυσικών καυσίμων. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται καμία προσθήκη συγκολλητικών ουσιών που κατά την καύση τους προκαλούν ρύπανση και βλαβερά αέρια για το περιβάλλον. Ένας παραπάνω λόγος για την οικολογική ταυτότητά τους είναι η πλήρως ελεγχόμενη καύση τους.

Που θα τα βρείτε;

H GK Energy είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Θεσσαλονίκη που εμπορεύεται οικολογικά συστήματα θέρμανσης με πολλούς τρόπους καύσης. Ένας από τους κυριότερους είναι τα πέλλετ. Επιλέξτε ανάμεσα σε σόμπες πέλλετ και λέβητες πέλλετ από τα μεγαλύτερα brands της αγοράς και δείτε την θέρμανση στο σπίτι σας να είναι πιο φθηνή από ποτέ και ο χώρος σας ζεστός και φιλόξενος, όπως ακριβώς τον θέλετε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με pellet και άλλα καύσιμα, μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδας της εταιρείας εδώ.