Βασικά κριτήρια για να επιλέξετε φροντιστήριο για το Λύκειο

Το φροντιστήριο, ειδικά στο Λύκειο, έχει γίνει ένα βασικό μέρος στην ζωή των παιδιών. Σχεδόν όλα τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ποντάρουν στην επιτυχία των μαθητών και επιδιώκουν να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα στην εκπαίδευση.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος λοιπόν και γι’ αυτό η επιλογή του φροντιστηρίου είναι πολύ σημαντική στην επιτυχία του μαθητή στις πανελλαδικές και ενδοσχολικές εξετάσεις.

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα: Ποια είναι τα λάθος κριτήριαστην επιλογή φροντιστηρίου;

Τα κριτήρια που οι περισσότεροι γονείς σκέφτονται, χωρίς να αναλογίζονται την ποιότητα είναι το αν το φροντιστήριο είναι κοντά στο σπίτι, αν εκεί πηγαίνουν φίλοι του παιδιού και αν είναι συμφέροντα τα προσφερόμενα πακέτα τιμών.

Η επιλογή του φροντιστηρίου, θα καθορίσει το μέλλον του παιδιού σας και μπορεί να σταθεί αμετάβλητος παράγοντας στην εισαγωγή του, στην σχολή που επιθυμεί. Είναι μία πολύ σοβαρή απόφαση που πρέπει να ληφθεί ύστερα από έρευνα και σοβαρή σκέψη.

Για μία υπεύθυνη επιλογή φροντιστηρίου, πρέπεινα λάβετε υπόψιν πρωτίστως το προσωπικό εκπαιδευτικών που απασχολεί στον κλάδο επιστημών που σας ενδιαφέρει. Οι καθηγητές είναι οι μόνοι που μπορούν να επηρεάσουν το παιδί, να λύσουν τις απορίες του και να του διδάξουν τη μεθοδικότητα και την αμέριστη υπομονή που πρέπει να έχει για να πετύχει τους στόχους του.

Σημαντικό κριτήριο επίσης, είναι οι χώροι του φροντιστηρίου, να είναι καθαροί και να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Επιπλέον η τήρηση των κανόνων υγιεινής πρέπει να είναι αυτονόητη.

Το παιδί σας πρόκειται να περνάει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του, στο φροντιστήριο, ειδικά στην Γ’ Λυκείου. Πριν καταλήξετε λοιπόν, πρέπει να είστε σίγουροι τόσο εσείς όσο και το παιδί σας ότι έχετε βρει τον κατάλληλο χώρο εκπαίδευσης.

Τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης Πεχλιβανίδης, εξυπηρετούν πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως ο Εύοσμος, το Κορδελιό και οι Αμπελόκηποι.

Τηλεφωνική Επικοινωνία: 2310 727372