Ασφάλεια στο σπίτι με μια απλή μέθοδο: Πόρτες ασφαλείας!

Πόσες φορές έχουμε θορυβηθεί με περιστατικά διαρρήξεων που βλέπουμε στο δελτίο ειδήσεων; Και πόσες άλλες δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε το βράδυ επειδή ακούμε θορύβους και φοβόμαστε την ιδέα ότι μπορεί κάποιος να επιχειρεί να μπει στο σπίτι;

Η αλήθεια είναι ότι σε περιόδους κρίσης, η εγκληματικότητα πάντα αυξάνεται, γεγονός που αιτιολογεί απόλυτα τους φόβους μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Μπορούμε να εφαρμόσουμε την παρακάτω λύση και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Οι πόρτες ασφαλείας μπορούν να μας προσφέρουν την ασφάλεια που χρειαζόμαστε.

Είναι ίσως μία από τις σημαντικότερες λύσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε γιατί το 80% των διαρρήξεων γίνεται από την πόρτα. Δύσκολα κάποιος θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το παράθυρο γιατί η διαφυγή είναι δύσκολη και η ορατότητα από τους γείτονες πολύ πιθανή. Σ ένα σύνηθες μοτίβο διάρρηξης ο δράστης περιμένει να ανοίξει η εξώπορτα του κτηρίου για να μπει μέσα και στη συνέχεια να προχωρήσει για να διαρρήξει την πόρτα του διαμερίσματος στο οποίο έχει στοχεύσει.

Η τεχνολογία στις πόρτες ασφαλείας έχει προχωρήσει τόσο πολύ που είναι σχεδόν απροσπέλαστες. Πρώτον το κλειδί που κατασκευάζεται είναι μοναδικό και μπορεί να μπει μόνο στην πόρτα για την οποία κατασκευάστηκε. Επιπλέον σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να παραβιάσει την πόρτα, αυτή διαθέτει σύστημα μπλοκαρίσματος. Έτσι ο δράστης μένει στην προσπάθεια.

Μια άλλη λύση που μπορείτε να συνδυάσετε με αυτήν είναι να τοποθετήσετε στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού ανθεκτικές εσωτερικές πόρτες τις οποίες θα κλειδώνετε όποτε φεύγετε από το σπίτι. Έτσι ακόμη και αν ο δράστης βρει τον τρόπο να μπει μέσα στο σπίτι θα μείνει στον χώρο στον οποίο εισήλθε. Αυτό μπορείτε να το κάνετε για τους χώρους που περιλαμβάνουν πιθανή δίοδο, δηλαδή στις κρεβατοκάμαρες και στην κουζίνα.

Τώρα σίγουρα θα σκέφτεστε το κόστος εγκατάστασης, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο μεγάλο και εκτός αυτού, οι διάφορες εταιρείες εγκατάστασης προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις που μπορεί να σας καλύπτουν με ένα πολύ λογικό ποσό χρημάτων.