Άρτα-Συνάντηση του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ

arta1Συνάντηση είχε την Παρασκευή 27/1/2017 ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων κ. Σωτήρη Χήρα στο Δημαρχείο στο Κομπότι.
Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες κυρίως των εσπεριδοειδών αλλά και σε δενδρώδεις καλλιέργειες, όπως τα ελαιόδεντρα και άλλα καθώς επίσης και στο φυτικό κεφάλαιο από τους παρατεταμένους ισχυρούς παγετούς που έπληξαν όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα τον κάμπο της Άρτας.
Ο κ. Χήρας ενημέρωσε τον κ. Γιαννούλη πως είχε γίνει αναγγελία σε όλο το νομό σύμφωνα με την οποία από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου μπορούσαν να κάνουν οι παραγωγοί δήλωση ζημίας στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους Δήμους. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να υπάρχει η δήλωση του ΟΣΔΕ και να φαίνονται τα αγροτεμάχια που θα δηλωθούν στον ΕΛΓΑ καταγεγραμμένα και στο ΟΣΔΕ.
Τέλος ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως από σήμερα 30/1/2017 θα ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στις καλλιέργειες της περιοχής. Ο κ. Γιαννούλης, αφού ευχαρίστησε τον κ.Χήρα για την άμεση ενημέρωση, τόνισε πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκτιμήσεων των γεωπόνων του ΕΛΓΑ, πρέπει να αποζημιωθούν οι αγρότες άμεσα και δίκαια, προκειμένου να επιβιώσει ο κρίσιμος αγροτικός τομέας που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά όχι μόνο της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας.