Την απρόσκοπτη λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης ζητά ο Δήμος Αρταίων

dia_viou_mathisis_medium

 Τη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αρταίων ζητά ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως η καθυστέρηση στο σχεδιασμό της νέας φάσης του έργου δημιουργεί ανησυχία και φόβο για ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των Κέντρων.

Και αυτό, ενώ είναι γνωστή η πολύ μεγάλη προσφορά των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ιδιαίτερα ευαίσθητων κατηγοριών του πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, γυναίκες, άνεργοι, μετανάστες κ.α., καθώς και στην προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στο κοινωνικό «γίγνεσθαι».

Να σημειωθεί πως τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο συμμετείχαν στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αρταίων 311 συμπολίτες, ενώ λειτούργησαν 17 τμήματα (Ισπανικά: 9, Ιταλικά: 3, Αγγλικά: 2, Πληροφορική: 2, Αγωγή Υγείας: 1). Οι εκπαιδευτές όλων των ειδικοτήτων φέτος ανήλθαν σε 8, ενώ συνολικά ο αριθμός των εκπαιδευτών ανέρχεται σε 173.

Ο Δήμος Αρταίων θεωρεί πως μια διακοπή σε αυτή τη φάση του έργου θα οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και θα υπονομεύσει το θεσμό της δια βίου μάθησης, για αυτό και ζητά από τον Υπουργό την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.