«Πέρασε» επί της αρχής ο εκλογικός νόμος – «Γόρδιος δεσμός» για την κυβέρνηση οι «200»

vouliΟ εκλογικός νόμος που φέρνει την απλή αναλογική ψηφίσθηκε επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή χωρις, ωστοσο, να υπάρχει ακόμα απάντηση εαν η πρόταση της κυβέρνησης θα μπορέσει να ξεπεράσει στην Ολομέλεια τις 200 θετικές ψήφους προκειμένου ο νέος εκλογικός νομος να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Υπέρ του εκλογικού νόμου ψήφισαν οι κυβερνητικοί εταίροι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. Κατά του νομοθετήματος τάχθηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Το ΚΚΕ ψήφισε “παρών” ενώ η Χρυσή Αυγή επιφύλάχθηκε για την στάση της στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, νωρίτερα, στην τοποθέτηση του υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει επί της αρχής αυτό τον νόμο, δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο που προβλέπει ψήφο στα 17 και “παρών” στην κατάργηση του μπόνους. “Φέρτε την απλή και θα το ψηφίσψ όλο” τόνισε χαρακτηριστικά ο Στάθης Παναγούλης λέγοντας πως η κυβερνητική πρόταση για τοιν εκλογικό νόμο “δεν έχει καμία σχέση με την απλή αναλογική”.

Πηγή:http://www.topontiki.gr