Ο τουρκικός στρατός ψάχνει 42 ελικόπτερα – Ανησυχία για τα πυρηνικά στο Ιντσιρλίκ

f16Τουλάχιστον 42 ελικόπτερα ψάχνει ο τουρκικός στρατός μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Σαββάτου και εκφράζει ανησυχία ότι μπορεί να γίνει νέα προσπάθεια ανατροπής του προέδρου.

Ο παρουσιαστής του καναλιού CNN Turk Serdar Tuncer ανέφερε ότι ο στρατός αναζητά τουλάχιστον 42 ελικόπτερα και πρόσθεσε ότι ενισχύεται η ανησυχία ότι μπορεί να εξελιχθεί μία νέα προσπάθεια ανατροπής του Τούρκου προέδρου.

Η αναταραχή συνεχίζεται στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 165 άτομα και οδήγησε στον τραυματισμό περισσότερων από 2.000, περισσότεροι εκ των οποίων πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ενρτογάν να βγουν στους δρόμους και να αντιμετωπίσουν την βίαιη επιχείρηση κατάληψης της εξουσίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει τονίζει ότι η κατάσταση στην Τουρκία παραμένει ασταθής και συνέστησε στους πολίτες να μην επισκέπτονται τη χώρα, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος τρομοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα είναι υψηλός.

Το ΝΑΤΟ διατηρεί στην τουρκία περίπου 90 πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Ινστιρλίκ, από εκεί όπου χάθηκαν τα 42 ελικόπτερα, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια των αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Τουρκία και προκαλεί πανικό το ενδεχόμενο να πέσουν σε χέρια τρομοκρατών τεχνολογικά ανεπτυγμένα όπλα ή ακόμη και πυρηνικά.

Πηγή: sputniknews.com