Ολοκληρώθηκε η εκποίηση ανεπιτήρητων βοοειδών από το Δήμο Αρταίων

anepithrhta zwa photoΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε από το Δήμο Αρταίων η εκποίηση επτά (7) ανεπιτήρητων βοοειδών που είχαν περισυλλεχθεί στην περιοχή Αμπελιών Αμμοτόπου.
Ο Δήμος Αρταίων είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την εύρεση των ιδιοκτητών των βοοειδών που περισυλλέγησαν, ωστόσο δεν προσήλθε κανείς μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο Νόμος. Έτσι, ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 15 Μαρτίου και προσήλθε ένας ενδιαφερόμενος.

Η παραπάνω προσπάθεια εντάσσεται στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος διαχείρισης των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων που υλοποιεί ο Δήμος Αρταίων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος θα προχωρήσει στην χωροθέτηση μόνιμων χώρων προσωρινής συγκέντρωσης για την εκποίηση των ανεπιτήρητων ζώων στις περιοχές των Αμπελιών Αμμοτόπου, στη Φανερωμένη, στην Κορωνησία και στη Λιμίνη, με τελικό στόχο να εξαλειφθεί πλήρως αυτό το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τις τοπικές κοινωνίες από το 1999.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή Αρταίων έχει ενσκήψει από την πρώτη στιγμή στο πρόβλημα και ο Δήμος Αρταίων είναι από τους λίγους Δήμους πανελλαδικά που προχωρά μετά από περισυλλογή σε εκποίηση ανεπιτήρητων βοοειδών.