Μεγάλη Εβδομάδα για MEGA

megachannelH Mεγάλη Εβδομάδα για το MEGA αρχίζει από την Δευτέρα.

Το τελεσίγραφο των πιστωτριών τραπεζών προς τους μετόχους λήγει την Τετάρτη, ενώ οι μέτοχοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Η περιβόητη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου φαίνεται ότι ήταν ένα ακόμα πυροτέχνημα που χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρελκυστικής τακτικής και της αγοράς χρόνου ενόψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Το φιλόδοξο σχέδιο για συμμετοχή νέων επενδυτών στην Αύξηση Κεφαλαίου δεν φαίνεται να προχωράει. Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος για να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία θέτει τρεις όρους:

1ον) Να συμφωνήσουν με το σχέδιο εξυγίανσης οι μέτοχοι.

2ον) Να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

3ον) Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πιστώτριες τράπεζες επαναφέροντας τις πιστωτικές γραμμές στην «Τηλέτυπος».

Χωρίς ταμείο

 Το σχέδιο Φιλιππόπουλου προβλέπει απολύσεις για το 20% των εργαζομένων και δραστική μείωση στις αποδοχές σε όσους παραμείνουν.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι γιατί δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα πληρωθούν, ενώ διαπιστώνουν και αδιαφορία των βασικών μετόχων να σώσουν το κανάλι. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ταμείο στην επιχείρηση, ενώ αναμένονται κάποια πενιχρά διαφημιστικά έσοδα περί τα τέλη Μαΐου. Ακολουθεί η καλοκαιρινή περίοδος που είναι νεκρή διαφημιστικά, οπότε τίθεται αναγκαστικά ζήτημα λειτουργίας του καναλιού.

 Λύση μόνο από τις πιστώτριες τράπεζες

 Αμφίβολο είναι αν οι μέτοχοι του MEGA θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό για να διεκδικήσουν μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Οι οφειλές του καναλιού προς τις τράπεζες και η αδυναμία να παρουσιάσουν ένα σχέδιο βιωσιμότητας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια το κανάλι σε λουκέτο.

Η μόνη περίπτωση σωτηρίας για το MEGA είναι το ενδεχόμενο να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία οι πιστώτριες τράπεζες, απαιτώντας το διορισμό νέας διοίκησης που θα αναλάβει την εξυγίανση του καναλιού και θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της «Τηλέτυπος» στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

http://www.lykavitos.gr