Κωνσταντινούπολη: Μέχρι το χώρο των αναχωρήσεων έφτασαν οι ένοπλοι

tourkiaΝέες λεπτομέρειες ανακύπτουν από τη βάρβαρη επίθεση στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που δείχνουν ότι οι τρεις δράστες εκμεταλλεύτηκαν το χάος και τον πανικό για σκορπίσουν τον θάνατο -την ώρα που οι νεκροί έχουν πλέον αυξηθεί σε 42.

Οι δράστες, που είχαν φτάσει με ταξί, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το χώρο των αναχωρήσεων -χτυπώντας αρχικά τον έλεγχο- αλλά η Άγκυρα υποβαθμίζει τα ερωτηματικά για τα κενά στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές αριθμού πηγών κοντά στην έρευνα που επικαλούνται διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, μεταξύ τους το Γαλλικό και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, φαίνεται ότι η επίθεση κατάφερε να περάσει και στο χώρο των αναχωρήσεων.

Ο πρώτος ένοπλος, υποστηρίζουν οι αναφορές, αφού άρχισε να ανοίγει πυρ αδιακρίτως πυροδότησε στο χώρο του ελέγχου τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Εξαιτίας του χάους και του πανικού που ακολούθησε στο σημείο, ο δεύτερος δράστης (επίσης πυροβολώντας αδιακρίτως) φέρεται να κατάφερε να περάσει στο χώρο των αναχωρήσεων στον πρώτο όροφο και να πυροδοτήσει, στο τέλος, εκεί τα εκρηκτικά με το οποία ήταν ζωσμένος.

Ο τρίτος δράστης φέρεται να πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην είσοδο του κτιρίου, θέτοντας έτσι στόχο κόσμο που προσπαθούσε να διαφύγει.

Πέραν των μαρτυριών, και τα βίντεο από την επίθεση που διαδόθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν πως τουλάχιστον ένας από τους δράστες είχε καταφέρει να περάσει στα ενδότερα του αεροδρομίου.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε υποβαθμίσει την Τετάρτη τα ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας, λέγοντας πως «δεν μπορεί να γίνει λόγος για κενό ασφάλειας ούτε στο χώρο των αναχωρήσεων ούτε στον χώρο των αφίξεων».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από καμία οργάνωση, όμως η επίθεση φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της τζιχαντιστικής ISIS και, εκτός από τις τουρκικές Αρχές, και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν (όπως ανέφερε ο επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν) ότι η «υπογραφή» της είναι σαφής.

Πηγή: http://news.in.gr