Κολάρο σκύλου και λουρί: Τα απαραίτητα αξεσουάρ σκύλων για ασφαλείς βόλτες

1Το λουρί και το κολάρο σκύλου είναι αδιαμφισβήτητα τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ σκύλων για όταν βγαίνουμε μαζί τους έξω από τα ασφαλή όρια του σπιτιού μας. Ένας σκύλος, ειδικότερα όταν βρίσκεται στους πρώτους μήνες της ζωής του, δεν είναι ασφαλές να κυκλοφορεί χωρίς λουρί, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να του τραβήξουν την προσοχή και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία, ακόμα και την ζωή του.

Καθώς το σκυλί μας μεγαλώνει όμως και αν μάλιστα πρόκειται για μεγάλη ράτσα, κατανοούμε σιγά σιγά πόσο απαραίτητο είναι ένα ποιοτικό και ανθεκτικό λουρί που θα αντέχει σε όλους τους κραδασμούς και τα τραβήγματα που μπορεί να κάνει στο δρόμο το σκυλάκι μας.

Τι πρέπει να προσέχουμε λοιπόν όταν επιλέγουμε τα συγκεκριμένα αξεσουάρ σκύλων; Ας δούμε αναλυτικά τα σημαντικότερα στοιχεία.

Ανθεκτικότητα
Τα επώνυμα λουριά και κολάρα είναι αυτά που εξασφαλίζουν απόλυτη ανθεκτικότητα και επιπλέον αναγράφουν το βάρος και το μέγεθος του σκύλου για τον οποίο προορίζονται. Αυτό το τελευταίο είναι ένα στοιχείο που πρέπει να διαβάζετε με προσοχή πριν αγοράσετε καινούργιο λουρί, καθώς αν δεν είναι στο σωστό νούμερο το σκυλάκι σας μπορεί να το σπάσει ή να γλιστρήσει έξω από αυτό με δυνητικά επικίνδυνες συνέπειες.

Πρακτικότητα
Λουριά και «οδηγοί» που δίνουν στον χειριστή την ευκολία να καθορίζει αυτός την απόσταση που επιτρέπεται να πάει ο σκύλος, είναι ιδιαίτερα εύχρηστα και αποτρέπουν απότομα τραβήγματα αλλά και δυνητικά ατυχήματα για το ζωάκι. Επιπλέον δεν ταλαιπωρούν και τον χειριστή ο οποίος παραμένει σε σταθερά όρθια θέση και απλώς αυξομοιώνει το μήκος του λουριού.

Επώνυμη ποιότητα
Επειδή για το ζωάκι μας θέλουμε πάντα το καλύτερο, τα λουριά και τα κολάρα σκύλου που επιλέγουμε θα πρέπει να είναι επώνυμης ποιότητας και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μην ταλαιπωρούν και να μην τραυματίζουν το ζωάκι μας, παρέχοντας ταυτόχρονα κορυφαία ασφάλεια και αντοχή.

Στο  on line pet shop Pets&Friends θα βρείτε αξεσουάρ σκύλων αλλά και ότι άλλο χρειάζεται το κατοικίδιο σας για να είναι ασφαλές και ευτυχισμένο, σε μοναδικές προσφορές και πολύ χαμηλές τιμές.