Επίθεση με τζιχαντιστικό «άρωμα» στο Μπανγκλαντές, νεκρός ένας αστυνομικός

mpaglantes-650Αυτοσχέδιες βόμβες έριξαν ένοπλοι σε αστυνομικούς που φρουρούσαν θρησκευτική συγκέντρωση στο Μπανγκλαντές, πριν αρχίσουν να πυροβολούν προς το μέρος τους.

Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης κατά τη διάρκεια μουσουλμανικής συγκέντρωσης για τη λήξη του Ραμαζανιού στην περιοχή Κισορεγκάν, περίπου εκατό χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ντάκα.

Στην επίθεση σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και ένας ένοπλος, ενώ τραυματίστηκαν άλλα εννέα άτομα. Σύμφωνα με τις αρχές, στόχος της επίθεσης ήταν η αστυνομία που φρουρούσε την εκδήλωση.

Οι πρώτες υποψίες πέφτουν σε ισλαμιστές, καθώς η χώρα είναι ακόμη συγκλονισμένη από την αιματηρή επίθεση στη Ντάκα με απολογισμό 20 νεκρούς.

Η χώρα είναι ακόμη συγκλονισμένη από την αιματηρή επίθεση σε εστιατόριο στην Ντάκα τη νύχτα της Παρασκευής, η οποία είχε καταλήξει στο θάνατο 20 ομήρων -ως επί το πλείστον ξένων- και την ευθύνη για την οποία είχε διεκδικήσει η ISIS.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόκλησης για τη χώρα, η πρωθυπουργός Σεΐχ Χασίνα είχε διακηρύξει τις ήδη τις πρώτες ώρες πως η Ντάκα θα επικεντρωθεί στο να «εξαλείψει την τρομοκρατία» από τη χώρα.

Πηγή: http://news.in.gr/