ΑΡΤΑ-Προβολή ντοκιμαντέρ «Ο Φτωχός Συγγενής»

probolh_tainias
«Ο Φτωχός Συγγενής» είναι ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό που αναδεικνύει τις συνθήκες και τις προκλήσεις που βιώνουν μικρές κοινότητες έξι χωρών, προβληματικών σε σχέση με τις νόρμες – πραγματικές ή φανταστικές – της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κάτοικοι από το δήμο Γεωργίου Καραΐσκάκη, το Τσαβντάρ και το Πιρντόπ (Βουλγαρία), το Μπουγιάνοβατσ (Σερβία), το Κρούσεβο (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας), το Μπακάου (Ρουμανία) και την Καλτανισσέττα (Ιταλία), μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με τον αντίκτυπο των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, τις διαδικασίες και τους συνήθεις τρόπους διανομής τους.
Κατά κάποιον τρόπο, τα πολύ υπαρκτά προβλήματα της κακοδιαχείρισης πόρων και της διαφθοράς μοιάζουν δευτερεύοντα όταν τοποθετούνται σε ένα πλαίσιο φτώχειας, ματαίωσης, ανισότητας και άγνοιας…
«Ο Φτωχός Συγγενής» θα παρουσιαστεί στο σινεμά ΠΑΛΛΑΣ (Βασιλέως Πύρρου 27, Άρτα) στις 27 Νοεμβρίου & ώρα 16.00. Είσοδος ελεύθερη.
«Με την υποστήριξη της κινηματογραφικής λέσχης Άρτας»
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μέρος του προγράμματος «Ρώτα τους Ντόπιους!» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται από την αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία Inter Alia σε συνεργασία με φορείς από τις χώρες-εταίρους.